Menu okolicznościowe | Menu | Le Palais du Jardin
4

Zakąski zimne

Gruszka marynowana w białym winie i gożdzikach, imbirowy dressing z tartą skórką pomarańczy i cynamonem, tostowane orzechy nerkowca - 27,00 zł

Świeże ostrygi z regionu Bordeaux / Arcachon / - 29,00 zł

Tatar z polędwicy wołowej a la Jardin, auszpik wołowy, grzanka z masłem z anchois - 29,00 zł

Tuńczyk pół-surowy wędzony w liściach jaśminu i zielonej herbaty, głęboko palone białe rodzynki - 39,00 zł

golab_2_-22909

Dania główne - mięso

Filet z kurczaka z prażoną skórką, delikatny krem z anchois, julienne z cukinii i marchwi - 39,00 zł

Pierś z gołębia smażona na palonym maśle, kremowy pilaw z kaszy jaglanej z szafranem, puree z dyni perfumowane anyżem, emulsja z głogu - 49,00 zł

Eskalopki z mlecznej cielęciny, szalotki karmelizowane w miodzie gryczanym, głębokie Balsamico - 59,00 zł

Pierś z kaczki Barbarie, glazura z miodu spadziowego - 67,00 zł

2

Dania główne - ryby

Filet z łososia norweskiego, głęboka emulsja z szafranu, Balsamico, Muscovado, kurki smażone na klarowanym maśle - 49,00 zł

Dorada srebrzysta, biały seler au gratin, julienne z cukinii i pomarańczy, coulis z dzikich wiśni - 59,00 zł

Cassoulet z żabnicy w liściach palonego bananowca - 67,00 zł

Sandacz , tagliatelle z tuszem z mątwy, kremowa emulsja z raków, czerwony kawior - 69,00 zł

1

Zakąski ciepłe

Ślimaki pieczone w maśle czosnkowo-pietruszkowym, tarta skórka cytryny, salsa z czerwonej ostrej chilli - 19,00 zł

Wątroba z dzika / sarny glazurowana głębokim Porto i palonymi orzechami włoskimi - 34,00 zł

Figi w glazurze z miodu lipowego, ser Gorgonzola, dojrzewająca szynka Parmeńska - 37,00 zł

Carpaccio z polędwicy z sarny wędzone na rozmarynie, starzone Porto LBV - 47,00 zł

Menu okolicznościowe


MENU 1

Pieczywo ziołowe własnego wypieku


Zakąski

Krem z pomidorów i pieczonych papryk odurzony świeżą kolendrą

Fumet z bażanta, won-ton z mięsem bażanta, młode borowiki


Dania główne

Pierś kurczaka z grilla z serem Mozarella, kremowa emulsja z dojrzałych pomidorów,
świeża bazylia

Filet z łososia norweskiego, dulexous z sezonowych grzybów leśnych

Tortiglioni w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, czosnek confit,
wędzony boczek, ścinany Parmezan


Desery

Selekcja lodów w liściach mięty

Selekcja sorbetów w liściach mięty

Woda mineralna w dzbanach / 1 litr na 4 osoby


79,00 PLN


MENU 2

Pieczywo ziołowe własnego wypieku


Zupy

Fumet z dzikiego bażanta, won-ton z mięsem bażanta, młode borowiki

Krem z pomidorów i pieczonych papryk odurzony świeżą kolendrą


Zakąski

Wątróbki z kurczaka we wstęgach kremowego sosu perfumowanego głębokim Porto i skórkami pomarańczy

Gruszka marynowana w białym winie i gożdzikach, imbirowy dressing z tartą skórką pomarańczy i cynamonem, Parmezan, tostowane orzechy nerkowca


Dania główne

Pierś kurczaka z grilla z serem Mozarella, kremowa emulsja z dojrzałych pomidorów, świeża bazylia

Wątroba z dzika / sarny glazurowana głębokim Porto, palone orzechy włoskie,
coulis z octu balsamicznego, świeże maliny

Filet z łososia norweskiego, dulexous z sezonowych grzybów leśnych

Tortiglioni w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, czosnek confit,
wędzony boczek, ścinany Parmezan


Desery

Selekcja lodów w liściach mięty

Selekcja sorbetów w liściach mięty


99,00 PLN


MENU 3

Pieczywo ziołowe własnego wypieku


Zupy

Fumet z dzikiego bażanta, won-ton z mięsem bażanta, młode borowiki

Tradycyjna francuska zupa cebulowa


Zakąski

Wątróbki z kurczaka we wstęgach kremowego sosu perfumowanego głębokim Porto i skórkami pomarańczy

Gruszka marynowana w białym winie i gozdzikach, liście sałat sezonowych, imbirowy dressing z tartą skórką pomarańczy i cynamonem, Parmezan, tostowane orzechy nerkowca

Tatar z polędwicy wołowej, auszpik wołowy, grzanka z masłem z anchois,
kilka kropel starzonego Cognac


Dania główne

Filet z kurczaka z prażoną skórką, delikatny krem z anchois, dziko rosnący rozmaryn,
opiekane ziemniaki Savoy

Eskalopki z mlecznej cielęciny, szalotki karmelizowane w miodzie gryczanym,
głębokie Balsamico

Filet z łososia norweskiego, emulsja z szafranu, puree z buraków i pomarańczy,
Balsamico, Moscavadro, kurki smażone na klarowanym maśle

Fettuccine z pikantna katalońską Chorizo, pieczone słodkie papryki, suszone pomidory,
ścinany Parmezan, liście bazylii

Dodatkowo serwujemy selekcję młodych warzyw


Desery

Selekcja lodów w liściach mięty

Selekcja sorbetów w liściach mięty


129, 00 PLN


MENU 4

Powitanie Gości winem musującym Prosecco Spumante Brut

Pieczywo ziołowe własnego wypieku


Zupy

Tradycyjna francuska zupa cebulowa

Krem z pomidorów i pieczonych papryk odurzony świeżą kolendrą


Zakąski

Wątroba z dzika / sarny glazurowana głębokim Porto, palone orzechy włoskie,
coulis z octu balsamicznego, świeże maliny

Ślimaki pieczone w maśle czosnkowo-pietruszkowym, krem z pieczonego dzikiego czosnku i naci pietruszki, tarta skórka cytryny, salsa z czerwonej chilli

Tatar z polędwicy wołowej, auszpik wołowy, grzanka z masłem z anchois,
kilka kropel starzonego Cognac


Dania główne

Pierś z kaczki Barbarie, glazura z miodu spadziowego, owoce świeżych fig,
emulsja ze starzonego Balsamico, ziemniaki Dauphinoise

Eskalopki z mlecznej cielęciny, szalotki karmelizowane w miodzie gryczanym,
głębokie Balsamico

Dorada srebrzysta, biały seler au gratin, julienne z cukini i pomarańczy,
coulis z dzikich wiśni

Fettuccine z pikantną katalońską Chorizo, pieczone słodkie papryki,
suszone pomidory, ścinany Parmezan, bazylia

Dodatkowo serwujemy selekcję młodych warzyw


Desery

Sorbet cytrynowy

Creme Brulle


149, 00 PLN


MENU 5

Powitanie Gości winem musującymProseco Spumante Brut

Pieczywo ziołowe własnego wypieku


Zupy

Tradycyjna francuska zupa cebulowa

Krem z pomidorów i pieczonych papryk odurzony świeżą kolendrą


Zakąski

Wątroba z dzika / sarny glazurowana głębokim Porto, palone orzechy włoskie,
coulis z octu balsamicznego, świeże maliny

Ślimaki pieczone w maśle czosnkowo-pietruszkowym, krem z pieczonego dzikiego czosnku i naci pietruszki, tarta skórka cytryny, salsa z czerwonej chilli

Tatar z polędwicy wołowej, auszpik wołowy, grzanka z masłem z anchois,
kilka kropel starzonego Cognac


Dania główne

Filet z kurczaka z prażoną skórką, delikatny krem z anchois, dziko rosnący rozmaryn, opiekane ziemniaki Savoy

Eskalopki z mlecznej cielęciny, szalotki karmelizowane w miodzie gryczanym,
głębokie Balsamico

Filet z łososia norweskiego, głęboka emulsja z szafranu, puree z buraków i pomarańczy, Balsamico, Moscavadro, kurki smażone na klarowanym maśle

Tortiglioni w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, czosnek confit,
wędzony boczek, ścinany Parmezan

Dodatkowo serwujemy selekcję młodych warzyw


Desery

Selekcja lodów w liściach mięty

Crème Brulle

Kawa lub herbata / na osobę

Woda mineralna w dzbanach / 1 litr na 4 osoby


159,00 PLN


MENU 6

Powitanie Gości winem musującym Proseco Spumante Brut

Pieczywo ziołowe własnego wypieku


Zupy

Fumet z dzikiego bażanta, won-ton z mięsem z bażanta, młode borowiki

Tradycyjna francuska zupa cebulowa


Zakąski

Gruszka marynowana w białym winie i gożdzikach, imbirowy dressing z tartej skórki pomarańczy i cynamonu, Parmezan, tostowane orzechy nerkowca

Wątroba z dzika / sarny glazurowana głębokim Porto, palone orzechy włoskie,
coulis z octu balsamicznego, świeże maliny

Ślimaki pieczone w maśle czosnkowo-pietruszkowym, krem z pieczonego dzikiego czosnku i naci pietruszki, tarta skórka cytryny, salsa z czerwonej pikantnej chilli


Dania główne

Pierś z kaczki Barbarie, glazura z miodu spadziowego, owoce świeżych fig, emulsja ze starzonego Balsamico, ziemniaki Dauphinoise

Cassoulet z żabnicy w liściach palonego bananowca, zielone ostre chilli,
kminek, trawa cytrynowa, świeża kolendra

Filet z polędwicy wołowej z grill’a, głęboka emulsja z zielonego pieprzu, starzone Porto

Fetuccine z pikantną katalońską Chorizo, pieczone słodkie papryki, suszone pomidory, ścinany Parmezan

Dodatkowo serwujemy selekcję młodych warzyw


Desery

Sorbet cytrynowy

Creme Brulle

Woda mineralna w dzbanach / 1l na 4 osoby


169,00 PLN